Miért nincs facebook?

Miért nincs facebook?

Van, lesz élet a facebookon és az instagrammon túl.

A világban és  Magyarországon is általánossá vált az a tendencia, hogy minden információt a facebookról gyűjtenek be az emberek. Viszont azt senki sem gondolja végig, hogy a facebook nem önzetlenül teszi mindezt. Ez még a kisebbik gondom, hiszen a google is használja a rólunk begyűjtött adatokat, de az a szemlélet ahogyan a facebook hírfolyamon megjelenő információkat kezeli egyszerűen vérlázító. Van akinek megjelenik egy adott bejegyzés és van akinek nem és mindez azért mert valaki úgy döntött, hogy akinél nem jelenik meg, annak nincs rá szüksége. Tudom furán hangzik, de pont ez az ami miatt száműztem a rendszerből a facebookot.

Az oldalnak nem lesz facebook közösségi megjelenése, mert nem célom ilyen módon rajongó tábort toborozni. Az ellen, hogy valaki megoszt egy-egy tartalmat esetlegesen a facebookon nem tehetek semmit.

Cserébe viszont, igyekszem mindig tárgyilagos lenni a cikkek és a tartalmak létrehozásakor, publikálásakor. Igyekszem olyan felületet kialakítani aminek lesz közösségformáló hatása.

Terveim között szerepel a felhasználói regisztrációhoz kötött, hírfolyam és fórum kialakítása. A regisztrált felhasználók, kommentálhatják a bejegyzéseket, eseményeket. Értékelhetik a túrákat, túratávokat, szervezőket.

Rövid időn belül kialakításra kerül az oldal használói számára egy személyes eseménynaptár amibe felvehetik a tervezett túrákat eseményeket.

A lényeg, hogy egy izgalmas időszak előtt állok, amiben egy facebook mentes outdoor közösség kialakítása az egyik fő célom.